Green Energy Manager (Dutch speaking)

Onze klant levert elektriciteit uit 100% hernieuwbare bronnen. Wat hen drijft? Een grote maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Ze willen een inspiratiebron zijn voor anderen door te laten zien dat een snelle transitie van fossiele naar duurzame energie technisch mogelijk en rendabel is. Ze zijn succesvol omdat ze innoveren en investeren. In technologie, maar zeker ook in mensen.

Verantwoordelijkheden

▪Je bent verantwoordelijk voor de verdere uitbouw en onderhoud van de portfolio van lokale energie producenten met een focus op WKK en biogas. Je realiseert hierbij de vooropgestelde kwantitatieve en kwalitatieve targets.
▪Je bent hét aanspreekpunt voor het handelsplatform voor injectieklanten en neemt proactief acties met betrekking tot nieuwe functionaliteiten.
▪Je staat mee in voor het ontwikkelen van nieuwe producten voor injectieklanten.
▪Je volgt proactief de trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied op en vertaalt deze naar verschillende interne en externe stakeholders. Je deelt relevante informatie over de markt, de producten, diensten, prijzen, etc. met je collega’s en klanten.
▪Je bent het aanspreekpunt voor jouw klanten en bent hierbij beschikbaar voor operationele en/of sectorgerichte vragen. Je houdt een nauw contact met je klanten en voert regelmatig klantenbezoeken in Vlaanderen en Wallonië.
▪Je weet de klanten te overtuigen van de strategie en het belang van de energietransitie.
▪Je werkt actief aan de verdere uitbouw van je netwerk. Je neemt af en toe deel aan verschillende events, seminaries en beurzen in binnen- en buitenland.
▪Je vormt de brug naar Regulatory Affairs omtrent nieuwe regelgeving en/of marktkansen en je zit regelmatig met Legal samen om onze contracten te verbeteren.
▪Je werkt nauw samen met de collega’s van Flex & Green om de opportuniteiten binnen de flexibiliteitsmarkt te bekijken binnen de huidige portefeuille en het implementeren van nieuwe Flex producten.
▪Je rapporteert aan de Manager Green Sourcing en maakt functioneel deel uit van het team Energy Trade Team. Je kan dus rekenen op een team van energie-experts.

Kwalificaties

▪Je hebt een Master diploma of gelijkwaardig door ervaring.
▪Kennis van de energiemarkt is een must. Aangevuld met minimum 3 jaar relevante werkervaring.
▪Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en Engels. Kennis Frans is een grote plus.
▪Je hebt uitstekende communicatie skills, bent een sterke onderhandelaar en weet (business) stakeholders te overtuigen. Je hebt een sterk commercieel inzicht en bent resultaatgericht.
▪Je gaat integer en authentiek te werk.
▪Je denkt out of the box, klant- en marktgericht. Als entrepreneur zie je continue nieuwe kansen maar monitor je ook voldoende de risico’s van het klantenbestand. Je kan hierover helder en efficiënt rapporteren.
▪Je bent een teamplayer, dynamisch en proactief ingesteld.
▪Je bent flexibel, georganiseerd en stressbestendig. Je enthousiasme werkt aanstekelijk en zorgt voor de nodige dosis fun binnen het team

Wat ze bieden

▪Een vast contract, ze gaan voor een duurzame samenwerking.
▪Je komt terecht in een aangename werkomgeving met een enthousiast en hecht team.
▪Goed werk moet evengoed beloond worden. Bovenop jouw aantrekkelijke salaris krijg je extra leuke voordelen.
▪De nodige ondersteuning, je staat er niet alleen voor. Hulp nodig? Ze geven jou de juiste tools, opleiding, etc. Alles wat nodig is om de uitdagingen aan te gaan.
▪Een prettige informele werkomgeving, één met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. De vele innovaties in de energiemarkt creëren nieuwe marktkansen.
▪Hybride werken, jee werkt 40% op kantoor, 40% thuis en 20% naar eigen keuze, thuis of op kantoor.

Interested ?

Please apply using the form below and enclose your resumée.

    APPLY

         Upload your CV – only .pdf format and no larger than 25mb