Key Account Manager België 

Voor onze klant zijn wij op zoek naar een oplossingsgerichte Key Account Manager met een commerciële instelling en bewezen saleservaring.

Onze partner is energiek en dynamisch. Ze zien altijd mogelijkheden en denken in oplossingen. Ze gaan uit van een grote eigen verantwoordelijkheid, maar helpen elkaar direct als dat nodig is. Hierdoor ontstaat een sterk team.

Verkoop, sterke marketing, technische kennis en goede service zijn deel van hun DNA. Nieuwe producten en veranderende omstandigheden geven hen de kans om als eerste een oplossing voor klanten te bedenken en te verkopen.

Ze zullen altijd die ene stap extra zetten om het probleem van een klant op te lossen. Vanuit deze mentaliteit groeien ze hard als organisatie en dragen ze continu bij aan de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening.

Onze cliënt is de grootste importeur/distributeur van HUAWEI-omvormers en batterijsystemen in Europa. Ze werken samen met projectontwikkelaars, bouwbedrijven, EPC’s en channel partners. Als Accountmanager ben je een belangrijke speler binnen het team en zet je met hen de volgende stappen in de energietransitie!

Als Key Account Manager krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheid. Deze ruimte neem je graag in om de markt optimaal te bedienen en het geeft gelijktijdig mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Je werkt vaak zelfstandig, maar er is gelijktijdig veel steun en contact met collega’s uit Nederland en Duitsland. Enerzijds ben je het gezicht in België, anderzijds ben je echt deel van het team Benelux.

Als Key Account Manager ben je het gezicht naar buiten voor de resellers en andere klanten in België. Je hebt uitstekend contact met je klanten en weet wat er speelt. Je onderhandelt over jaarafspraken en zorgt voor een goede samenwerking. Door jouw inzet verloopt de business optimaal. Daarnaast maak je met collega’s gezamenlijke marketing, events en trainingen concreet.

Je weet wat er speelt in de solar markt en je hebt op korte termijn een scherp beeld van de overige spelers met gelijksoortige producten. Als er ontwikkelingen in de markt of bij klanten zijn die om reactie vragen, reageer je snel en passend.

Je hoofdtaken bestaan uit

▪Het ontwikkelen en beheren van een vertrouwensvolle relatie met de belangrijkste klanten.
▪Diepgaande behoefte-inventarisatie van key accounts.
▪Het stroomlijnen van de communicatie tussen key accounts en interne teams.
▪Zorgen voor strategische samenwerkingen met stakeholders.
▪Het opstellen, implementeren en onderhouden van accountplannen. Strategisch denken, analyseren van de markt, kansen en bedreigingen signaleren en hierop actie ondernemen.
▪Het plannen en presenteren van rapportages en (strategische) analyses aan het MT over de voortgang van de key accounts ten aanzien van de doelstellingen en KPI’s. Je kennis over de markt, ontwikkelingen en innovaties op hoog niveau houden.
▪Het oplossen van problemen en klachten.
▪Het (laten) maken van offertes en het verkopen van omvormers en batterijsystemen.
▪Het onderhandelen over contracten en prijsafspraken.
▪Het deelnemen aan beurzen, congressen en besprekingen.
▪Het behalen van gestelde doelen en resultaten en zorgen voor groei op korte en lange termijn.

Na 1 jaar heb je het vertrouwen van alle distributeurs gewonnen. Je zit top of mind en er liggen plannen om de omzet en samenwerking verder te ontwikkelen. De omzet is minimaal stabiel gebleven met een sterke ambitie voor groei.

Wat vragen zij?

▪Bij voorkeur minimaal 3 jaar sales- en relatiemanagementervaring.
▪Ruime ervaring in de solar industrie incl. bijbehorend netwerk.
▪Grote mate van zelfstandigheid en groot verantwoordelijkheidsgevoel.
▪Je schakelt makkelijk met collega’s op afstand, maar ook met alle andere stakeholders.
▪Goede communicatievaardigheden in het Nederlands, Engels en Frans.
▪Een proactieve oplossingsgerichte houding. Grote affiniteit met de (solar) en techniek.

Wat bieden ze?

▪Een inspirerende en snelgroeiende werkomgeving, waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling.
▪Een dienstverband van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling, voor (32-)40 uur per week.
▪Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bieden we je een goed salaris.
▪8% vakantietoeslag.
▪Laptop en telefoon
▪30 vakantiedagen

Interested ?

Please apply using the form below and enclose your resumée.

    APPLY

         Upload your CV – only .pdf format and no larger than 25mb