Strategisch Asset Manager 

Onze klant is een coöperatie voor duurzame energie. Hun doel is het gebruik van duurzame energie, zoals zon en wind in Zeeland te bevorderen en daarmee bij te dragen aan een leefbare omgeving. Ook richten ze zich op besparing. Daarnaast zoeken ze naar innovatieve mogelijkheden, zoals nieuwe energievormen en slimme samenwerkingsverbanden en zijn ze actief in het publieke debat.

Zo werken ze aan projecten om een woonwijk te verduurzamen. Ook ondersteunen ze dorpscoöperaties bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld een zonnepark waar dorpsgenoten eigenaar van kunnen worden. En volgen ze de ontwikkelingen van energieopslag en waterstofturbines op de voet. Tot slot zijn ze natuurlijk ook als ontwikkelaar van windparken nog volop actief.

Hiervoor werken ze samen met diverse partijen. Want alleen gezamenlijk zijn ze in staat de energietransitie te versnellen en te zorgen voor maatschappelijke verduurzaming. Met ruim 3.200 leden zijn ze de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een van de grootste energiecoöperaties van Nederland.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een Strategisch Asset Manager (32-36 uur).

Profiel

Als Strategisch Asset Manager ontwikkel en bewaak je het beleid voor de optimalisatie van de elektriciteitsproductie van de duurzame energieparken. Je komt met voorstellen voor de perfectionering van de inzet van de beschikbare netcapaciteit, de inzet van opslag en het regelen van de productie. Ook monitor je de uitvoering van de productiebeheerder en rapporteer je hierover. Verder vertegenwoordig je het bedrijf als aandeelhouder bij diverse deelnemingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het productiemanagement en het beheer van de windparken, waaronder de financiële aspecten van exploitatie, beheer en onderhoud. Samen met de productiebeheerder zorgen jullie voor een optimaal presterend productiepark.

Wat breng jij mee?

▪Je beschikt over WO werk- en denkniveau
▪Je bent vertrouwd met de werking van elektriciteitsmarkten en kent de vraagstukken van het elektriciteitsnet
▪Je hebt een elektrotechnische achtergrond of een sterke affiniteit hiermee en je beschikt over kennis van netcongestie en aansluitingsvraagstukken
▪Je volgt de ontwikkelingen van wet- en regelgeving en de markt- en technologische ontwikkelingen die relevant zijn voor het beheer van windturbines
▪Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, handelt proactief en bent doel- en oplossingsgericht
▪Je hebt een stevig verantwoordelijkheidsgevoel en kunt omgaan met een gezonde dosis vrijheid
▪Je beschikt over de nodige overtuigingskracht en bent communicatief sterk
▪Je bent omgevingsbewust, beschikt over de nodige netwerken en zet deze in waar nodig
▪Je werkt weliswaar zelfstandig, maar laat ook zien een echte teamspeler te zijn.
▪Je weet vanuit enthousiasme collega’s te inspireren en je helpt hen bij hun verdere ontwikkeling

Het aanbod

Ze bieden een unieke positie in een ondernemende, dynamische omgeving en een sterk groeiende markt. Je werkt nauw samen in een team van gedreven professionals waarbinnen kennis wordt gedeeld. De lijnen zijn kort en iedereen is aanspreekbaar. Ze stimuleren creativiteit, flexibiliteit en je krijgt de ruimte om te ondernemen. De functie kent een grote mate van vrijheid en er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Het salaris dat wij aanbieden ligt tussen €5.300 en €7.600 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van je ervaring en expertise. Bovendien bieden zij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Je hebt de mogelijkheid om flexibel te werken, zowel vanuit het kantoor in Vlissingen, als vanuit onze grootste Windpark als vanuit het kantoor in de regio Utrecht. Dit geeft je de kans om deel uit te maken van een dynamisch team en niet gebonden te zijn aan één vaste locatie.

Interested ?

Please apply using the form below and enclose your resumée.

    APPLY

         Upload your CV – only .pdf format and no larger than 25mb